Magyar Ă©telek

Egyéb







Kelkáposztafőzelék

A megmosott, megtisztított kelkáposztát cikkekre vágjuk, és leforrázzuk. Néhány percig a forró vízben hagyjuk, majd leszűrjük, lecsurgatjuk. (Nyáron és ősszel ez az eljárás fölösleges). A lecsurgatott kelkáposztát forrásban levő vízbe (vagy csontlébe, illetve füstölt-húslébe) tesszük, hozzáadjuk a sót, köménymagot, és felforrás után mérsékelt lángon főzzük tovább. Közben a burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a félig megpuhult kelkáposztához. Kissé sötétebb rózsaszínű, paprikás rántást készítünk, a tűzről lehúzzuk, hideg vízzel fölengedve simára keverjük. Amikor a főzelék anyaga megpuhult, hozzáadjuk. a péppé kapart fokhagymát is. A rántással még 10 percig főzzük. Ha elkészült, hozzáadjuk a törött borsot is. Egészben vagy szeletben sült marha- és sertéshúshoz, vagdalt húshoz egyaránt illik.
 
Hozzávalók:
- 1 kg kelkáposzta
- 50 dkg burgonya
- 1,5 dkg sĂł
- 5 dkg zsĂ­r
- 8 dkg liszt
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 késhegynyi törött bors
- 1 g köménymag
- 1 g paprika
- 1 liter csontlé vagy füstölt-húslé

A közzététel dátuma: 2009-02-14



 35 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 718640