A fĹ‘tt hĂşst szeletekre vágjuk, Ă©s 4 dkg hagymás zsĂrban megpároljuk, majd kĂ©tszer megdaráljuk. (Ha sertĂ©shĂşsbĂłl kĂ©szĂtjĂĽk, akkor azt pörköltnek fĹ‘zzĂĽk meg, Ă©s a pörköltet daráljuk meg.) Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejben áztatott zsemlĂ©t, törött borsot Ă©s egy kanál tejfölt, jĂłl összekeverjĂĽk, majd elvegyĂtjĂĽk a tojások felvert habjával. A kelkáposzta leveleit szĂ©tszedjĂĽk, forrĂł sĂłs vĂzben fĂ©lig megfĹ‘zzĂĽk, Ă©s a vastag ereket kivágjuk belĹ‘le. Egy szalvĂ©tát nĂ©gyszög alakban megzsĂrozunk, Ă©s ráhelyezzĂĽk a káposztaleveleket. RátesszĂĽk a töltelĂ©ket, felcsavarjuk, majd a szalvĂ©ta kĂ©t vĂ©gĂ©t Ă©s közepĂ©t összekötjĂĽk. ForrĂł vĂzbe tĂ©ve kb. 45 percig fĹ‘zzĂĽk. A szalvĂ©tábĂłl kivĂ©ve hosszĂşkás tálra helyezzĂĽk. FölszeleteljĂĽk, meghintjĂĽk pirĂtott morzsával, Ă©s meglocsoljuk tejföllel.
Hozzávalók:
- 50 dkg levesben főtt marhahús vagy sertéshús
- 6 dkg zsĂr
- 2 tojás
- 1 zsemle
- kb. 1 kg-os kelkáposzta
- 2,5 dl tejföl
- 2 kanál zsemlemorzsa
- hagyma, sĂł, bors