Magyar Ă©telek

Egyéb







Kelkáposzta tekercs

A főtt húst szeletekre vágjuk, és 4 dkg hagymás zsírban megpároljuk, majd kétszer megdaráljuk. (Ha sertéshúsból készítjük, akkor azt pörköltnek főzzük meg, és a pörköltet daráljuk meg.) Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejben áztatott zsemlét, törött borsot és egy kanál tejfölt, jól összekeverjük, majd elvegyítjük a tojások felvert habjával. A kelkáposzta leveleit szétszedjük, forró sós vízben félig megfőzzük, és a vastag ereket kivágjuk belőle. Egy szalvétát négyszög alakban megzsírozunk, és ráhelyezzük a káposztaleveleket. Rátesszük a tölteléket, felcsavarjuk, majd a szalvéta két végét és közepét összekötjük. Forró vízbe téve kb. 45 percig főzzük. A szalvétából kivéve hosszúkás tálra helyezzük. Fölszeleteljük, meghintjük pirított morzsával, és meglocsoljuk tejföllel.
 
Hozzávalók:
- 50 dkg levesben főtt marhahús vagy sertéshús
- 6 dkg zsĂ­r
- 2 tojás
- 1 zsemle
- kb. 1 kg-os kelkáposzta
- 2,5 dl tejföl
- 2 kanál zsemlemorzsa
- hagyma, sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2009-02-15



 34 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 708170