Magyar Ă©telek

Egyéb







Kolozsvári töltött káposzta

A darált sertéshúst összekeverjük a megpirított hagymával, fokhagymával, 5 dkg apróra vágott füstölt szalonnával, sóval, borssal, félig megpárolt rizzsel, pirospaprikával, ráütjük a tojást, és alaposan összedolgozzuk. Ezután 1-1 levélbe (8 részre elosztva) rakva, behajtogatjuk. (A levelek vastag ereit előzőleg éles késsel levékonyítjuk.) Nagyobb tűzálló tál alját megzsírozzuk, az aljára teszünk 3 cm-nyi kimosott savanyú káposztát, és erre rakjuk sorba a töltelékeket. Befedjük a füstölt oldalassal, a maradék császárhússal,a sertés dagadóval, a debreceni kolbásszal. Lefedjük a maradék káposztával, felöntjük húslevessel, és fedő alatt puhára pároljuk (hozzátéve a fűszereket, kaprot). Kiszedjük belőle a töltelékeket és húsokat, majd a káposztát külön olajban pirított hagymával és liszttel készült világos rántással berántjuk. Elkeverjük tejföllel, és felforraljuk. A bordaszeleteket hirtelen kisütjük. Az apró káposztát a tál aljára terítjük; rárakjuk a töltelékeket, körülrakjuk füstölt hús- és dagadó darabokkal, kolbásszal, a császárhúst fölszeletelve rakjuk rá és a megszűrt sertésbordával együtt, és a maradék káposztát a tetejére halmozzuk.
 
Hozzávalók:
- 25 dkg darált sertéshús
- 30 dkg füstölt szalonna (császárhús)
- 80 dkg savanyú káposzta
- 25 dkg füstölt oldalas
- 1 fej savanyított káposzta (8 levél)
- 5 dkg rizs
- 1/2 dl olaj
- 4 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dkg pirospaprika
- 2 tojás
- 1 dkg bors- 50 dkg sertés dagadó
- 4 debreceni kolbász
- 4 szelet sertésborda
- kapor, borsikafű, kakukkfű, só

A közzététel dátuma: 2009-02-17



 37 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 725484