A darált sertĂ©shĂşst összekeverjĂĽk a megpirĂtott hagymával, fokhagymával, 5 dkg aprĂłra vágott fĂĽstölt szalonnával, sĂłval, borssal, fĂ©lig megpárolt rizzsel, pirospaprikával, ráütjĂĽk a tojást, Ă©s alaposan összedolgozzuk. Ezután 1-1 levĂ©lbe (8 rĂ©szre elosztva) rakva, behajtogatjuk. (A levelek vastag ereit elĹ‘zĹ‘leg Ă©les kĂ©ssel levĂ©konyĂtjuk.) Nagyobb tűzállĂł tál alját megzsĂrozzuk, az aljára teszĂĽnk 3 cm-nyi kimosott savanyĂş káposztát, Ă©s erre rakjuk sorba a töltelĂ©keket. BefedjĂĽk a fĂĽstölt oldalassal, a maradĂ©k császárhĂşssal,a sertĂ©s dagadĂłval, a debreceni kolbásszal. LefedjĂĽk a maradĂ©k káposztával, felöntjĂĽk hĂşslevessel, Ă©s fedĹ‘ alatt puhára pároljuk (hozzátĂ©ve a fűszereket, kaprot). KiszedjĂĽk belĹ‘le a töltelĂ©keket Ă©s hĂşsokat, majd a káposztát kĂĽlön olajban pirĂtott hagymával Ă©s liszttel kĂ©szĂĽlt világos rántással berántjuk. ElkeverjĂĽk tejföllel, Ă©s felforraljuk. A bordaszeleteket hirtelen kisĂĽtjĂĽk. Az aprĂł káposztát a tál aljára terĂtjĂĽk; rárakjuk a töltelĂ©keket, körĂĽlrakjuk fĂĽstölt hĂşs- Ă©s dagadĂł darabokkal, kolbásszal, a császárhĂşst fölszeletelve rakjuk rá Ă©s a megszűrt sertĂ©sbordával egyĂĽtt, Ă©s a maradĂ©k káposztát a tetejĂ©re halmozzuk.
Hozzávalók:
- 25 dkg darált sertéshús
- 30 dkg füstölt szalonna (császárhús)
- 80 dkg savanyú káposzta
- 25 dkg füstölt oldalas
- 1 fej savanyĂtott káposzta (8 levĂ©l)
- 5 dkg rizs
- 1/2 dl olaj
- 4 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dkg pirospaprika
- 2 tojás
- 1 dkg bors- 50 dkg sertés dagadó
- 4 debreceni kolbász
- 4 szelet sertésborda
- kapor, borsikafű, kakukkfű, só