Magyar Ă©telek

Egyéb







Körmendi böségtál

A fölszeletelt zöldségféléket egy kevés olajban megfuttatott hagymán rövid ideig pirítjuk. Az áztatott babot 1 l vízben feltesszük főni, majd beletesszük a szalonnát és a húsokat. Ha már kezd puhulni, összekeverjük a zöldségekkel és újabb 20 perc után a rizzsel. Sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük. Kiszedjük a húsokat, kicsontozzuk, kockákra vágjuk, és visszatesszük. Zúzott fokhagymával és 2 kanál zöldpetrezselyemmel ízesítve tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 25 dkg marhahĂşs
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- 30 dkg kelkáposzta
- 30 dkg vegyes zöldség
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fél zeller
- 20 dkg tarka bab
- 1 paradicsom (vagy püré)
- 1 sertéscsülök vagy köröm
- 1/2 dl olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors, zöldpetrezselyem

A közzététel dátuma: 2009-02-18



 38 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 718613