Magyar Ă©telek

Egyéb







Körösi töltött káposzta

A nagy tömör káposzta nagyobb külső leveleit leszedjük, és forró sós vízben megabáljuk. A nyers és füstölt húsokat elkeverjük az összemorzsolt áztatott zsemlével, egy tojással, 1 mokkáskanál pirospaprikával, 1 evőkanál reszelt hagymával, a fűszernövényekkel, szerecsendióval, zúzott babérlevéllel. Összegyúrjuk, hosszúkás pogácsákat formálunk belőle, két-két káposztalevelet egymásra teszünk, erre helyezzük a tölteléket, és becsomagoljuk, behajtjuk. Egy fej vöröshagymát az olajban üvegesre párolunk, rátesszük a többi felaprított káposztát, megsózzuk, leöntjük a paradicsomlével és a töltelékeket egymás mellé ráhelyezzük. A sárgarépát vékony pálcika formára felaprítjuk, és egy feldarabolt vöröshagymával együtt rászórjuk. Leöntjük a fehér borral, majd fedő alatt 40 percig főzzük, rövid lével tejföllel tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 40 dkg darált sertéslapocka
- 15 dkg darált füstölt tarja
- 3 zsemle
- 1 tojás
- 1 evőkanál reszelt hagyma
- 1 törött babérlevél
- 1 csipet kakukkfű
- 1 csipet borsikafű
- 1 nagy fej káposzta
- 2 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg sárgarépa
- 2 dl fehér bor- 1 kanál (mokkás) pirospaprika
- 1 dl paradicsomlé
- 2 dl tejföl
- szerecsendiĂł, sĂł

A közzététel dátuma: 2009-02-19



 39 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 719221