Magyar Ă©telek

Egyéb







Lecsó kolbásszal

A zöldpaprikát kicsumázzuk, majd keresztben fel szeleteljük. A paradicsomokat lehéjazzuk (egy rövid időre szűrőkanálban forrásban levő vízbe mártjuk, így könnyen lejön a héja) és cikkekre vágjuk. A hagymát apró kockára vágjuk. A szalonnát is apróra feldaraboljuk, majd kevés zsiradékban üvegesre pároljuk. Meghintjük pirospaprikával, elkeverjük, rátesszük a felszeletelt zöldpaprikát, megsózzuk és elkeverjük. Egy kis ideig takaréklángon pároljuk. Lecsóra ne tegyünk fedőt, mert így a paprika ledobja a héját és gusztustalanná válik. Ha félig már megpuhult, rátesszük a felszeletelt kolbászt, a paradicsomot, jól elkeverjük és készre pároljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 kg zöldpaprika
- 30 dkg paradicsom
- 15 dkg füstölt kolozsvári szalonna
- 3 fej vöröshagyma
- 30 dkg kolbász vagy krinolin
- 1 dl olaj
- 1 kiskanál pirospaprika
- sĂł

A közzététel dátuma: 2009-02-20



 40 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 700557