Magyar Ă©telek

Egyéb







Paprikás burgonya kolbásszal

A hagymát apróra feldaraboljuk, és a szintén apró kockákra vágott füstölt szalonnával együtt, üvegesre pároljuk. Meghintjük pirospaprikával, öntünk rá 1 dl vizet, és rátesszük a feldarabolt burgonyát. Hozzátesszük a fokhagymát, megsózzuk és elkeverjük. Fedő alatt pároljuk. Ha a burgonya már félig puha, beletesszük a karikára vágott kolbászt, a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot és mindig egy kevés vizet aláöntözgetve puhára pároljuk, hogy kevés leve a tálalás kor is legyen. Uborka salátával tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 3 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 30 dkg lángolt kolbász (vagy főzőkolbász)
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 dl olaj
- sĂł

A közzététel dátuma: 2009-02-23



 43 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 708176