Magyar Ă©telek

Egyéb







Paradicsomos padlizsán

A padlizsán korongokat gyengén megsózzuk, egy lapos tálba tesszük, lefedjük és 15 percig állni hagyjuk, majd a kissé keserű levét leöntjük. A tojásgyümölcsöt lisztbe mártjuk, és forró olajban kisütjük. Megmaradt olajában megpirítjuk a hagymát, fokhagymával és bazsalikommal elkeverjük, paradicsomot adunk hozzá, és 2-3 percig forraljuk. Ezt a paradicsommártást egy tűzálló edénybe helyezzük, belerakjuk a kisült padlizsán korongokat, meghintjük reszelt sajttal, és a sütőben 15 percig sütjük. Petrezselyemmel megszórjuk, és burgonyapürével vagy rizzsel tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 4 padlizsán, hosszában kb. 1 cm-es korongokra vágva
- 6 evőkanál olaj
- 2 fej hagyma finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma szétnyomva
- 1 mokkáskanál bazsalikom
- 1 kanál paradicsompüré
- 25 dkg kemény sajt reszelve
- 1 evőkanál petrezselyem
- só, egy kevés liszt, bors

A közzététel dátuma: 2009-02-26



 46 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 700574