Magyar Ă©telek

Egyéb







Rakott burgonya

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk s felvágjuk. A tojásokat keményre főzzük, és felkarikázzuk. Közben az apróra vágott hagymát a zsírban megfonnyasztjuk. Végül hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot. Kizsírozott tepsibe rakjuk a karikára vágott burgonyát, a kemény tojást, s minden sort megsózunk, meglocsolunk tejföllel, döntünk 1-2 kanál lecsót. A tetejére burgonya és tejföl kerül. Morzsával megszórjuk, és a sütőben pirosra sütjük. A sorok közé kolbászt is tehetünk, vagy előre ízesített, párolt darált húst.
 
Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- 6 tojás
- 10 dkg apróra vágott hagyma
- 15 dkg zöldpaprika
- 5 dkg zsĂ­r
- 15 dkg paradicsom
- tejföl, kolbász vagy párolt darált hús, só

A közzététel dátuma: 2009-03-04



 52 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 708190