Magyar Ă©telek

Egyéb







Rakott kelkáposzta

A sertéshúst apró kockákra vágjuk. A hagymákat egy kevés olajban üvegesre pároljuk, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a húst, és néhány percig pörköljük. Ha félig megpuhult, hozzátesszük a fűszereket, a karikára vágott paradicsomot és a feldarabolt zöldpaprikát is. Egy kevés vízzel puhára pároljuk. A kelkáposztát leveleire szedjük, majd forrásban levő sós vízben 10 percig pároljuk. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsurgatjuk. Olajozott mély tűzálló tál aljára teszünk egy sor kelkáposztát, erre egy sor félig főtt rizst, majd erre egy sor pörköltet. A tojásokat megfőzzük, felkarikázzuk, s a pörköltre teszünk egy sort. Ezután ismét kelkáposzta, rizs, pörkölt és tojás következik. A tetejére kelleveleket teszünk, öntünk rá 1 dl vizet, leöntjük tejföllel, és a forró sütőben megsütjük.
 
Hozzávalók:
- 40 dkg sertéshús
- 70 dkg kelkáposzta
- 4 tojás
- 2 vöröshagyma
- 2 kanál olaj
- 2 dl tejföl
- 1 kanál pirospaprika
- 10 dkg főtt rizs
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- sĂł, bors, majoranna

A közzététel dátuma: 2009-03-05



 54 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 708187