A sertĂ©shĂşst aprĂł kockákra vágjuk. A hagymákat egy kevĂ©s olajban ĂĽvegesre pároljuk, megszĂłrjuk pirospaprikával, rátesszĂĽk a hĂşst, Ă©s nĂ©hány percig pörköljĂĽk. Ha fĂ©lig megpuhult, hozzátesszĂĽk a fűszereket, a karikára vágott paradicsomot Ă©s a feldarabolt zöldpaprikát is. Egy kevĂ©s vĂzzel puhára pároljuk. A kelkáposztát leveleire szedjĂĽk, majd forrásban levĹ‘ sĂłs vĂzben 10 percig pároljuk. SzűrĹ‘kanállal kiszedjĂĽk, lecsurgatjuk. Olajozott mĂ©ly tűzállĂł tál aljára teszĂĽnk egy sor kelkáposztát, erre egy sor fĂ©lig fĹ‘tt rizst, majd erre egy sor pörköltet. A tojásokat megfĹ‘zzĂĽk, felkarikázzuk, s a pörköltre teszĂĽnk egy sort. Ezután ismĂ©t kelkáposzta, rizs, pörkölt Ă©s tojás következik. A tetejĂ©re kelleveleket teszĂĽnk, öntĂĽnk rá 1 dl vizet, leöntjĂĽk tejföllel, Ă©s a forrĂł sĂĽtĹ‘ben megsĂĽtjĂĽk.
Hozzávalók:
- 40 dkg sertéshús
- 70 dkg kelkáposzta
- 4 tojás
- 2 vöröshagyma
- 2 kanál olaj
- 2 dl tejföl
- 1 kanál pirospaprika
- 10 dkg főtt rizs
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- sĂł, bors, majoranna