Magyar Ă©telek

Egyéb







Rakott sonkás karfiol

A karfiolt sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, rózsáira szedjük. Tűzálló tálat vajjal kikenünk, meghintjük zsemlemorzsával, és belerakunk egy réteg karfiolt, majd egy réteg vagdalt sonkát felváltva úgy, hogy felülre karfiol kerüljön. A tojást elhabarjuk a liszttel, a tejföllel, és a karfiol tetejére öntjük. Széthintjük rajta a vajat, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt szép rózsaszínű nem lesz.
 
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 3 tojás
- 2 dl tejföl
- 2 kávéskanál liszt
- 8 dkg vaj
- 5 dkg sajt
- 10 dkg sonka
- zsemlemorzsa, sĂł

A közzététel dátuma: 2009-03-08



 57 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 718672