Magyar Ă©telek

Egyéb







Sajtos karfiol

A karfiolt rózsáira tördelve sós vízben megfőzzük (nem túl puhára), lecsurgatjuk szűrkanálon, és megöntözzük citromlével. A tojások sárgáját simára keverjük a borral, egy csipet sóval; 1 evőkanál olajjal, 4 púpozott evőkanál liszttel, majd óvatosan hozzákeverjük a két tojásfehérjéből felvert habot. A karfiol rózsáit egyenként meghempergetjük lisztben, megmártjuk a sűrű, tésztás-boros masszában, és forró olajban szép pirosra kisütjük. Fűszeres paradicsommártást adjunk hozzá. A mártáshoz egy evőkanál olajon üvegesre párolunk egy evőkanálnyi reszelt vöröshagymát, adunk hozzá egy kis doboz paradicsompürét, kétszer annyi vizet, sóval, borssal, rozmaringgal; (vagy szurokfűvel), egy kis babérlevéllel ízesítjük, és jól összeforraljuk. Külön csészében adjuk a mártást, így mindenki tetszése szerint szedhet a mártásból s hintheti meg bőven reszelt sajttal tányérra szedett karfiolrózsákat.
 
Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- 1/2 citrom leve
- 1,5 dl fehérbor
- 10 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 dl olaj
- 10 dkg reszelt sajt
- sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2009-03-16



 63 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 718345