Magyar Ă©telek

Egyéb







Sonkás fűszeres bab

A babot tisztítás, válogatás után egy éjszakán át vízben áztatjuk. Az olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, a pirospaprikát, a bab áztatóvizével felöntjük, és beletesszük a babot. Egy csipet kakukkfűvel és bazsalikommal ízesítjük, megsózzuk, és fedő alatt félig megpároljuk. Ráöntjük a bort, beletesszük a karikákra vágott répát, és puhára pároljuk. Végül beletesszük a kockákra vágott füstölt tarját, s rövid lére pároljuk (fedő nélkül).
 
Hozzávalók:
- 30 dkg tarkabab
- 2 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- 3 sárgarépa
- 2 dl fehér bor
- 30 dkg főtt sonka vagy tarja
- kakukkfű, bazsalikom, só

A közzététel dátuma: 2009-03-18



 67 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 720425