Magyar Ă©telek

Egyéb







Sonkás rakött zeller

A zellert megtisztítjuk, fölszeleteljük, és cukrosecetes-sós vízben puhára főzzük. Közben egy kevés zsírban üvegesre pároljuk a reszelt hagymát, rádobjuk a laskára vágott tarját, és együtt megpirítjuk. A tejfölt összekeverjük a reszelt sajttal. Kivajazott tűzálló tálba rétegezve lerakjuk a zellerszeleteket és a sonkát úgy, hogy alulra és fölülre zeller kerüljön. Az egészet leöntjük sajtos tejföllel, a tetejét meghintjük pirospaprikával, és a sütőben alaposan átsütjük.
 
Hozzávalók:
- 15 dkg főtt füstölt tarja
- 2 zeller
- 2 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 10 dkg sajt
- sĂł, cukor, ecet, zsĂ­r, pirospaprika, vaj

A közzététel dátuma: 2009-03-20



 69 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 725428