Magyar Ă©telek

Egyéb







Sonkával töltött zeller

A zellert meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük. A vízbő1 kiszedve kihűtjük, a tetejét levágjuk, a belsejét kávéskanállal kivájjuk. A kivájt részeket megvagdaljuk, darált sonkát, reszelt ementáli sajtot, tejfölt, sót, paprikát keverünk hozzá. Ezzel a keverékkel megtöltjük a zeller üregét, s rátesszük a levágott tetejét. A zellereket lábasba rakjuk zsírt és tejfölt öntünk alá, majd befödve a sütőben megsütjük. Kiszedve tálra rakjuk, majd a visszamaradt zsírba lisztet és tejfölt kavarunk mártásnak, felfőzzük, és a zellerhez tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 4 zeller
- 20 dkg sonka
- 5 dkg ementálisajt
- tejföl, só

A közzététel dátuma: 2009-03-22



 71 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 709741