Magyar Ă©telek

Egyéb







Spárga csőben sütve

Besamelmártást készítünk a vajas fehér rántást addig tartjuk állandó keverés mellett lángon, amíg kifehéredik, félrehúzva tejjel fölengedjük, simára keverjük, a lángra visszatéve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, ezután kihűtjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a reszelt sajt felét majd elkeverjük. A spárgát sós vízben megfőzzük, lecsurgatjuk, majd a szálakat keresztben kettévágjuk. Kivajazott tűzálló tál aljára egy kevés mártást teszünk, rárakjuk a spárga fej nélküli részét; majd erre azokat a szálakat, amelyeken a fej rajta van. Az egészet bevonjuk mártással. A tetejét reszelt sajttal, finom szitált morzsával megszórjuk, és olvasztott vajjal meglocsoljuk. Forró sütőben szép pirosra sütjük. Azonnal tálaljuk. Ily módon készíthetünk karfiolt, fiatal karalábét és gyenge zöldbabot is.
 
Hozzávalók:
- 1 kg spárga
- 5 dkg vaj
- 5 dl tej
- 5 dkg liszt
- 2 tojássárgája
- 10 dkg reszelt sajt
- 5 dkg morzsa
- sĂł

A közzététel dátuma: 2009-03-24



 72 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 709072