Magyar Ă©telek

Egyéb







Sült spárgatök

A tököl vékonyan meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, magházát leveses kanállal kikaparjuk. Ujjnyi vastagra szeleteljük. Gyengén megsózzuk. Tűzálló edényben zsiradékot forrósítunk, belehelyezzük a tökszeleteket, s fedő alatt puhára pároljuk. A tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, megsózzuk, és ráöntjük a megpuhult tökre. A tetejét meghintjük zsemlemorzsával. Fogyasztás előtt forró sütőben még 10 percig sütjük.
 
Hozzávalók:
- 1,5 kg spárgatök
- 3 dkg zsĂ­r
- 1 tojássárgája
- 2 dl tejföl
- sĂł, zsemlemorzsa

A közzététel dátuma: 2009-03-28



 76 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 709757