Magyar Ă©telek

Egyéb







Szalonnával sütött paradicsom

A szép nagy fej hagymát vékony karikákra vágjuk, gyengén megsózzuk, egy kevés liszttel megszórjuk, jól összekeverjük, majd egy serpenyőben, jó forró zsírban piros-ropogósra sütjük. (Ugyanúgy, mint a rostélyos hagymát.) Leszűrjük, és melegre tesszük. Ezután 8 kis szelet füstölt szalonnát kakastaréjszerűen bevagdalunk és serpenyőben megsütjük. Zsírjából kiszedve ugyancsak melegre tesszük tálalásig. Ezután a tojásokat egy zománcozott serpenyőbe vagy lábosba ütjük. Hozzáadunk 1/2 dl édes tejfölt, megsózzuk, ízlés szerint egy kis törött borssal is ízesíthetjük, és habverővel, állandó keveréssel, mérsékelt tűzön vagy vízgőzön sűrű habart tojást készítünk belőle. Ezzel töltjük meg a kivájt és előfűszerezett paradicsomokat, és egy csepp szalonnazsírral megöntözve megsütjük őket. A sütőből kivéve elosztjuk rajtuk a pirított hagymát és a kakastaréjokat és azonnal, forrón tálaljuk. Fejes salátát adunk hozzá.
 
Hozzávalók:
- 8 tölteni való paradicsom
- 16 dkg füstölt szalonna (8 szelet)
- 5 tojás
- só, hagyma, törött bors, zsír, liszt, tejföl

A közzététel dátuma: 2009-03-29



 77 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 700582