Magyar Ă©telek

Egyéb







Székelykáposzta (Székelygulyás)

Az apróra vágott szalonnát kevés zsiradékban kiolvasztjuk, rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, majd üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a kockára vágott húst, jól elkeverjük és egy rövid ideig pirítjuk. Ezután hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát, sót, borsot, a kinyomkodott savanyú káposztát; majd alaposan elkeverjük. Kevés vizet aláöntögetve, puhára pároljuk. Tálalásnál, tálra halmozzuk és lelocsoljuk tejföllel.
 
Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 80 dkg sertéshús (lapocka)
- 2 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 1 dl olaj
- 5 dkg füstölt szalonna
- sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2009-03-30



 78 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 719217