Magyar Ă©telek

Egyéb







Sztrapacska (TĂłtgaluska)

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. Mély tálba tesszük; hozzáadjuk a lisztet, tojást és ízlés szerint megsózzuk. Lobogó forró vízben galuskát szaggatunk belőle, és megfőzzük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, üvegesre sütjük, s megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Ha a galuska kifőtt, erre a hagymás zsiradékra szedjük. Jól elkeverjük. Hozzákeverjük a juhtúrót, tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk a tejföllel és forró sütőben jól átmelegítjük. Készülhet tehéntúróval, vagy pirított fejes káposztával, vagy apróra vágott savanyú pirított hordós káposztával.
 
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 25 dkg liszt
- 2 tojás
- 30 dkg juhtĂşrĂł
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- sĂł

A közzététel dátuma: 2009-03-31



 79 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 709353