Magyar Ă©telek

Egyéb







Tejfölös kelbimbó

A kelbimbót sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A kockára vágott szalonnával a finomra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a kel bimbót, sózzuk, borsozzuk és tejföllel felengedjük. Egy edényt vajjal kikenünk, morzsával meghintünk, beleöntjük az elkészült kelbimbót, morzsával meghintjük, a tetejére vajdarabkákat teszünk, és a sütőben pirosra sütjük.
 
Hozzávalók:
- 1,3 kg mirelit (vagy friss) kelbimbĂł
- 5 dkg vaj
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 dl tejföl
- 1 vöröshagyma
- 15 dkg zsemlemorzsa
- só, törött bors

A közzététel dátuma: 2009-04-01



 80 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 726009