Magyar Ă©telek

Egyéb







Teleki káposzta

A káposztát feltesszük főni a szalonnával, füstölt, hússal és az apróra vágott hagymával. Annyi vizet tegyünk csak rá, amennyi éppen ellepi. A rizst egy kevés vajban megpirítjuk. A sertésbordát megsózzuk, borsozzuk, és a kolbásszal együtt 4-4 darabba vágjuk. A bordákat és a kolbászt forró olajban hirtelen megsütjük. A megpuhult szalonnát és füstölt húst kivesszük a káposztából. A káposztát liszttel elkevert tejföllel besürítjük, beletesszük a rizst, és nagy lángon forraljuk 30 percen át, hogy a rizs megpuhuljon. Tálaláskor a káposztát tűzálló tál közepére halmozzuk, ráhelyezzük a fölszeletelt húsokat, pecsenyezsírral meglocsoljuk, és a sütőben jól átforrósítjuk.
 
Hozzávalók:
- 40 dkg sertésborda
- 1 kg savanyú káposzta
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 20 dkg füstölt hús
- 20 dkg lángolt kolbász
- 10 dkg rizs
- 3 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csomĂł kapor
- 1 dl olaj
- 1 kanál liszt
- só, bors, borsikafű

A közzététel dátuma: 2009-04-04



 83 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 700556