Magyar Ă©telek

Egyéb







Tiszántúli töltött káposzta

A káposztafejből kiszedjük a közepét (a kemény torzsát), és a fejet forrásban levő vízbe tesszük. Majd lefejtjük egyenként a leveleit, és megtöltjük töltelékkel. Végeit behajtjuk.

Töltelék: a húst elkeverjük a hagymával, sóval, borssal, paprikával, tojással, rizzsel. A megmaradt káposztát metéltre vágjuk, és egy edény aljára tesszük. Rárakjuk a töltelékeket, felöntjük 3 kanál hígított paradicsompürével, és puhára pároljuk. Világos rántással berántjuk. Tejföllel leöntve tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 kg fejes káposzta
- 50 dkg darált sertéshús
- 20 dkg rizs párolva
- 1 kanál reszelt hagyma
- 1 kiskanál pirospaprika
- 2 tojás
- 3 kanál paradicsompüré
- 2 dl tejföl
- só, bors, borsikafű

A közzététel dátuma: 2009-04-05



 84 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 720371