A héjában megfÅ‘tt burgonyát karikákra vágjuk. Két tojást megfÅ‘zünk keményre, és felkarikázzuk. Besamelt készÃtünk a tejbÅ‘l vajból és lisztbÅ‘l. Langyosra hűtjük, megsózzuk, törött borssal, szerecsendióval meghintjük, beletesszük a 2 tojássárgáját, a tejfölt és a sajt felét. A fehérjét felverjük kemény habnak, és óvatosan bele forgatjuk. Egy tűzálló edényt zsÃrral kikenünk, meghintjük morzsával. Az elkészÃtett mártásba belekeverjük a karikákra vágott burgonyát és tojást. Beleöntjük az edénybe, reszelt sajttal megszórjuk és szép rózsaszÃnűre sütjük.
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 10 dkg zsÃr
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 5 dl tej
- 2 dl tejföl
- 5 dkg reszelt sajt
- 4 tojás
- só, morzsa, szerecsendió