Magyar ételek

Egyéb







Toj√°sos burgonya

A h√©j√°ban megfŇĎtt burgony√°t karik√°kra v√°gjuk. K√©t toj√°st megfŇĎz√ľnk kem√©nyre, √©s felkarik√°zzuk. Besamelt k√©sz√≠t√ľnk a tejbŇĎl vajb√≥l √©s lisztbŇĎl. Langyosra hŇĪtj√ľk, megs√≥zzuk, t√∂r√∂tt borssal, szerecsendi√≥val meghintj√ľk, beletessz√ľk a 2 toj√°ss√°rg√°j√°t, a tejf√∂lt √©s a sajt fel√©t. A feh√©rj√©t felverj√ľk kem√©ny habnak, √©s √≥vatosan bele forgatjuk. Egy tŇĪz√°ll√≥ ed√©nyt zs√≠rral kiken√ľnk, meghintj√ľk morzs√°val. Az elk√©sz√≠tett m√°rt√°sba belekeverj√ľk a karik√°kra v√°gott burgony√°t √©s toj√°st. Bele√∂ntj√ľk az ed√©nybe, reszelt sajttal megsz√≥rjuk √©s sz√©p r√≥zsasz√≠nŇĪre s√ľtj√ľk.
 
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 10 dkg zsír
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 5 dl tej
- 2 dl tejföl
- 5 dkg reszelt sajt
- 4 toj√°s
- só, morzsa, szerecsendió

A közzététel dátuma: 2009-04-06



 85 

Összesen: 103 db




Magyar ételek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 709739