Magyar ételek

Egyéb







Tojásos burgonya

A héjában megfőtt burgonyát karikákra vágjuk. Két tojást megfőzünk keményre, és felkarikázzuk. Besamelt készítünk a tejből vajból és lisztből. Langyosra hűtjük, megsózzuk, törött borssal, szerecsendióval meghintjük, beletesszük a 2 tojássárgáját, a tejfölt és a sajt felét. A fehérjét felverjük kemény habnak, és óvatosan bele forgatjuk. Egy tűzálló edényt zsírral kikenünk, meghintjük morzsával. Az elkészített mártásba belekeverjük a karikákra vágott burgonyát és tojást. Beleöntjük az edénybe, reszelt sajttal megszórjuk és szép rózsaszínűre sütjük.
 
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 10 dkg zsír
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 5 dl tej
- 2 dl tejföl
- 5 dkg reszelt sajt
- 4 tojás
- só, morzsa, szerecsendió

A közzététel dátuma: 2009-04-06



 85 

Összesen: 103 db




Magyar ételek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 701540