Magyar Ă©telek

Egyéb







Tökfőzelék

Világos rózsaszínű rántást készítünk, belekeverjük a finomra vágott hagymát, jól megpároljuk, beletesszük a felvágott kaprot, hozzáadjuk a paprikát, azzal is jól elkeverjük. A rántást akkora lábasban készítsük, amibe a tök is belefér. Az elkészült rántásba lesózás nélkül belekeverjük a tököt, melyet előzőleg 1 kávéskanál ecettel megpermeteztünk. A rántásba mérsékelt lángon, állandó keveréssel, jól megpároljuk a tököt, megsózzuk. Most adjuk hozzá a cukrot is. A kész főzelékbe belekeverjük a tejfölt, összeforraljuk és tálaljuk. Többnyire sertéshúshoz adjuk.
 
Hozzávalók:
- 1,2 kg gyalult tök
- 5 dkg zsĂ­r
- 8 dkg liszt
- 2 dkg hagyma
- 1/2 kávéskanál pirospaprika
- 1 evőkanál vágott kapor
- 1-2 evőkanál ecet
- 2 dl tejföl
- 3 dkg sĂł
- esetleg egy kevés cukor

A közzététel dátuma: 2009-04-08



 86 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 718632