Magyar Ă©telek

Egyéb







Töltött karalábé

A fiatal karalábét megtisztítjuk, megmossuk, a közepét karalábévágóval kivágjuk.

Töltelék: a tejben megáztatott zsemlét kicsavarjuk (ha rizzsel készítjük, kb. 10 dkg-ot pároljunk meg), összekeverjük a darált hússal, sózzuk, borsozzuk, egy kevés vajban megfuttatott petrezselymet adunk hozzá; beleütjük az egész tojást, és jól eldolgozzuk. A karalábékat szorosan betöltjük, lábosba tesszük, és a kifúrt golyócskákat melléhelyezve, csontlével vagy vízzel feltöltjük. Sózzuk, borsozzuk, és takaréklángon pároljuk. Ha a karalábé puha, világos, vajas-petrezselymes rántással besűrítjük. Hozzáadjuk a tejet, felforraljuk. Melegen tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 30 dkg sertéshús
- 10 karalábé
- 1 tojás
- 1 zsemle
- 1 dl tej
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 1 csomó zöldpetrezselyem
- só, bors, törött bors, cukor

A közzététel dátuma: 2009-04-10



 89 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 709740