Magyar Ă©telek

Egyéb







Töltött karfiol

A karfiolt sós vízben puhára főzzük, szitán lecsurgatjuk. A füstölt tarját megdaráljuk, tejföllel ízesítjük. Tűzálló tálat kivajazunk, a karfiolt kettévágjuk, egy kicsit megsózzuk, a tejfölös sonkával megtöltjük, s a tálba helyezzük. Meghintjük a reszelt sajttal, s a következő mártással öntjük le: a vajat, a lisztet és a tejet felforraljuk. A tojássárgáját a tejföllel elkeverve hozzáöntjük, gyengén megsózzuk. A mártással leöntött karfiolt a forrósütőben pirosra sütjük.
 
Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- 15 dkg füstölt tarja
- 1 dl tejföl
- 5 dkg sajt
- vaj
 
A mártáshoz:
- 2 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 4 dl tej
- 1 tojássárga
- 1 dl tejföl
- sĂł

A közzététel dátuma: 2009-04-12



 90 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 720417