Magyar ételek

Egyéb







Töltött kelkáposzta

A k√∂z√©pnagys√°g√ļ kelk√°posztafejeket megtiszt√≠tjuk, megmossuk, √©s eg√©szen enyh√©n s√≥zott, forr√°sban levŇĎ v√≠zbe helyezz√ľk, f√©lpuh√°ra fŇĎzz√ľk. Szit√°ra t√©ve lecsurgatjuk, √©s a torzs√°kat kiv√°gjuk. Elk√©sz√≠tj√ľk a t√∂ltel√©ket. A rizst f√©lig megp√°roljuk, kihŇĪtj√ľk. A kiss√© zs√≠rosabb h√ļst megdar√°ljuk, hozz√°adjuk a rizst, a finomra v√°gott zs√≠rban megfuttatott hagym√°t, a p√©pp√© z√ļzott fokhagym√°t, s√≥t, borsot, a toj√°sokat. J√≥l √∂sszedolgozzuk. A kelk√°poszt√°t tiszta ruh√°ra t√©ve sz√©tnyitjuk, enyh√©n megborsozzuk, √©s a t√∂ltel√©ket a k√∂zep√©re helyezve a ruh√°val szorosan √∂sszez√°rjuk, kizs√≠rozott l√°bosba egym√°s mell√© rakjuk. A f√ľst√∂lt szalonn√°t f√∂lszeletelj√ľk, kis√ľtj√ľk, a zs√≠rj√°t a kelfejekre √∂ntj√ľk. A kelk√°poszt√°kat tejf√∂llel meg√∂nt√∂zz√ľk, √©s lev√©vel idŇĎnk√©nt meglocsolgatva, puh√°ra p√°roljuk, majd a tetej√©t pirosra s√ľtj√ľk. Ha puha, √≥vatosan egy m√°sik ed√©nybe szedj√ľk √°t. Lev√©t zs√≠rj√°ra les√ľtve, liszttel √°tpir√≠tjuk, csontl√©vel felengedj√ľk. √Ātforraljuk. Megtejf√∂l√∂zz√ľk, egy kiss√© megborsozzuk, megs√≥zzuk. SzŇĪr√∂n √°tszŇĪrve, t√°lal√°s kor a felszeletelt kelk√°poszt√°ra √∂ntj√ľk, √©s finomra v√°gott petrezselyemmel megsz√≥rjuk. A pir√≠tott szalonnaszeleteket t√°lal√°skor a t√∂lt√∂tt kel tetej√©re helyezz√ľk.
 
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéslapocka
- 1,5 kg kelk√°poszta
- 10 dkg rizs
- 10 dkg zsír
- 10 dkg f√ľst√∂lt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 dkg só
- 2 toj√°s
- 2,5 dl tejföl
- 3 dkg liszt
- 1 csomópetrezselyem
- 25 dkg sertéscsont
- törött bors

A közzététel dátuma: 2009-04-13



 91 

Összesen: 103 db




Magyar ételek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 725210