Magyar Ă©telek

Egyéb







Töltött paprika

A megmosott zöldpaprikát lecsurgatjuk, magházát eltávolítjuk, ismét megmossuk, leszikkasztjuk. Közben el készítjük a paradicsommártást, amíg forr, összeállítjuk a tölteléket és betöltjük. A darált sertéshúshoz hozzáadjuk a rizst, a kevés zsírban megfuttatott, apróra vágott vöröshagymát, a szétzúzott fokhagymát, és a tojással, az ízesítőanyagokkal együtt alaposan összekeverjük. A töltésnél hagyjunk helyet a növekedésre, ne töltsük se lazára, se túl keményre. A kész paradicsommártásba beletesszük a töltött paprikákat, és lefedve, mérsékelt tűzön pároljuk.

Mártás: világos rántást készítünk, belekeverjük a pürét, egy kissé átpirítjuk benne, majd csontlével (vízzel) fölengedve simára keverjük. Ízesítjük.
 
Hozzávalók:
- 40 dkg sertéshús
- 10 zöldpaprika
- 5 dkg zsĂ­r
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 dkg sĂł
- 1 késhegynyi törött bors
- 2 tojás
- 10 dkg rizs
 
A mártáshoz:
- 2 kis doboz paradicsompüré
- 5 dkg zsĂ­r
- 5 dkg liszt
- 7 dl csontlé
- 1 fej hagyma
- sĂł, cukor
- 1 csomó zellerzöld

A közzététel dátuma: 2009-04-14



 92 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 719599