Magyar Ă©telek

EgyébTöltött paradicsom

Egyforma nagyságú paradicsomok felső negyedét éles késsel levágjuk, belsejét kikaparjuk az alábbi töltelékkel megtöltjük, és a levágott negyedet rátesszük.
 
Paradicsomtöltelékek:

1. 25 dkg gombát egy kevés vajban hagymával megpárolunk. Két tojássárgáját 2 dkg vajjal elkeverünk. Megsózzuk, borsozzuk, a paradicsom levével föleresztve a gombával elkeverjük, majd a tojások kemény habját is hozzáadjuk.
 
2. 30 dkg gombát apró kockákra vágunk, majd egy evőkanál olajban egy késhegynyi apróra reszelt hagymával és zöldpetrezselyemmel megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, teszünk bele babérlevelet, paradicsompürét és paprikakrémet. Megpároljuk, ha a levét elfőtte föleresztjük 1 dl fehér borral, és jól lehűtjük. Két kemény tojást kockákra vágunk, és belekeverjük. A gombás tölteléket a paradicsomokba tömjük, és meghintjük metélőhagymával.

3. 25 dkg darált húst hagymával megpárolunk, megszórjuk liszttel, 1 kanál tejföllel felfőzzük. Adunk hozzá 2 tojást, sót, borsot, petrezselymet.

4. 35 dkg főtt füstölt tarját (vagy sonkát) összekeverünk 3 apróra vagdalt kemény tojással, 1 dl tejföllel, sóval, borssal, zöldpetrezselyemmel. A paradicsomokat megtöltjük, leöntjük 2 dl tejföllel, melyben egy tojássárgáját kevertünk el, és sütőben át. forrósítjuk.

5. 5 kemény tojást finoman megreszelünk. Egy kovászos uborkát, egy kis csomó metélőhagymát, zöldpetrezselyemmel finomra vágunk, és a tojásokhoz keverjük. Megsózzuk, borsozzuk, egy kanál mustárral és néhány csöpp citromlével ízesítjük. Annyi majonézzel keverjük el, hogy közepesen sűrű tölteléket kapjunk.

6. Az előző töltelékhez hasonlóan készül a szardíniás töltelék, azzal az eltéréssel, hogy a tojástöltelékbe villával szétnyomkodott szardíniát (1 doboz) keverünk bele, és több citromlevet adunk hozzá. A szardínia olajával kevert majonézzel öntjük le, és egy-egy szardíniaszelettel díszítjük.

7. 25 dkg tonhalat gyengén sózott, citromlével és babérlevéllel fűszerezett vízben megfőzzünk, és saját levében kihűtjük. Három evőkanál majonézt megsózunk, borsozunk, egy kiskanál mustárral, citromlével ízesítjük, majd jól elkeverjük. A halat lecsöpögtetjük, apróra vagdaljuk, keverünk bele két apróra vágott főtt tojást meg a majonézt. Mindegyik paradicsomra tegyünk egy ringlit (ajókagyűrűt).

8. Egy doboz olajos tonhalat és 5 ringlit (ajókagyűrű) villával összetörünk, 10 dkg vajjal habosra keverjük, reszelünk bele 2 kemény tojást, és összekeverjük. Megsózzuk, borsozzuk, egy kevés reszelt hagymát, egy kávéskanál friss vágott petrezselymet, egy kanál paradicsompürét, egy kanál mustárt, néhány csöpp citromlevet teszünk bele, és elkeverjük. Tehetünk bele apróra vágott zöldpaprikát is. Sűrű tartármártással öntjük le.

9. 15 dkg füstölt sajtot, 15 dkg párizsit apróra vágunk, 8 dkg vajat habosra keverünk, megsózzuk, borsozzuk, és belereszelünk egy fél gerezd fokhagymát. Adunk hozzá vágott metélőhagymát, petrezselymet, egy késhegynyi mustárral, egy fél citrom levével ízesítjük, simára keverjük, hozzáadjuk a sajtot és párizsit, majd a paradicsomokba töltjük.

10. 30 dkg áttört burgonyába 4 dkg vajat, 4 dkg reszelt sajtot és egy tojást keverünk, megsózzuk, borsozzuk, Egy kevés vajban egy kiskanál hagymát, egy csipet fokhagymát, egy kevés zeller zöldet pirítunk. Hozzáadjuk a burgonyához, elkeverjük. Ezzel a péppel töltsük meg a paradicsomokat. A paradicsomok tetejét frissen sült sonkaszeletekkel díszítjük.

A közzététel dátuma: 2009-04-15 93 

Összesen: 103 db
Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 752333