Magyar Ă©telek

Egyéb







TĂşrĂłs sajtos paradicsom

A csíkokra vágott szalonnát és az apróra vágott hagymát megpirítjuk. A túrót, a tojássárgáját, a kefirt tálban simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a reszelt sajt nagyobbik felét, a felvert fehérjét. Sóval, mustárral ízesítjük, belekeverjük a kihűlt szalonnaszeletkéket és a pirított hagymát. Tűzálló tálat kikenünk vajjal, és beleöntjük az ízesített túrómasszát. A félbevágott paradicsomokat megsózzuk, borsozzuk, és vágott felükkel felfelé helyezzük a mártásba. A mártás megmaradt részét a paradicsomokra rakjuk, és meghintjük reszelt sajttal. Az egészet a sütőben aranysárgára sütjük.
 
Hozzávalók:
- 25 dkg tehéntúró
- 2 tojás
- 2 dl kefir
- 5 dkg liszt
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg szalonna
- 3 dkg hagyma
- 4 nagy paradicsom
- 2 dkg vaj
- mustár, só, törött bors

A közzététel dátuma: 2009-04-17



 95 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 719272