Magyar Ă©telek

Egyéb







Udvarhelyi rakott káposzta

A sertéshúst megdaráljuk, a hagymát apróra vágjuk, és együtt olajban megpirítjuk, megpaprikázzuk. A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk, megpirítjuk, beletesszük rövid időre a karikára vágott füstölt kolbászt is. A savanyú káposztát, ha nagyon savanyú, kimossuk, és feltesszük főni néhány csonttal vagy bőrkével (húsleveskockát is használhatunk). Mély tűzálló tál belsejét megzsírozzuk, és kibéleljük egy 3-4 cm-es réteg lecsurgatott káposztával. Ráhelyezünk egy réteg kolbászt és szalonnaszeletet, hozzáadjuk a fokhagymát, kakukkfüvet, egy vékony réteg párolt rizst, és lefedjük egy réteg pirított paprikás hússal. Ezután ugyanilyen sorrendben ismételjük meg a rétegezést. A végén borítsuk be a maradék káposztával. Öntsük le tejföllel, és a sütőben pároljuk közepes lángon kb. 3/4 óra hosszat.
 
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéshús
- 25 dkg kolbász (debreceni vagy lángolt)
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- 15 dkg rizs
- 1,5 kg savanyú káposzta
- 20 dkg vöröshagyma
- 2 dkg pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dkg olaj
- 2 dl tejföl
- só, bors, kakukkfű

A közzététel dátuma: 2009-04-19



 97 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 708197