Magyar Ă©telek

Egyéb







Zöldbabfözelék

A zöldbabot forrásban levő vízben, amely enyhén sózott, feltesszük főni. Közben a vöröshagymát, apróra vágva, zsírban megfonnyasztjuk, és a füstölt szalonnát kisebb kockákra vágva kisütjük, a hagymába öntjük, és pirospaprikával színezzük. Egy kevés vízzel fölengedve fedő alatt pároljuk, eldörzsöljük a foghagymát, és hozzáadjuk, majd a babba öntjük. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, besűrítjük vele a zöldbabot, és jól összeforraljuk.
 
Hozzávalók:
- 80 dkg zöldbab
- 1 kanál liszt
- 3 dkg füstölt szalonna
- 2 dl tejföl
- só, vöröshagyma, zsír, fokhagyma, pirospaprika

A közzététel dátuma: 2009-04-23



 101 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 700536