Magyar Ă©telek

Egyéb







Zöldbabpaprikás

A megmosott, megtisztított zöldbabot 2 cm hosszúra daraboljuk. A hagymát finomra vágjuk, zsírban megpároljuk és megpaprikázzuk. Hozzáadjuk a feldarabolt babot, elkeverjük, annyi forrásban levő vízzel öntjük le, hogy szűken ellepje, és lefedve, először nagy lángon pároljuk. Amint a víz felforrt, kisebb lángon pároljuk tovább inkább rázogatva, mint keverve. Ha a vize elpárolog, mielőtt a bab megpuhul, egy kevés forrásban levő vizet öntsünk rá. Amikor a bab majdnem puha, megsózzuk, és hozzáadjuk a meghámozott, szeletekre vágott paradicsomot, és 1-2 percig tovább pároljuk. A lisztet a tejfölben elkeverjük, a tejfölt kissé hígítva, mint a habarást, szűrőn át a babba keverjük, pár perc forralás után tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1,25 kg vajbab (vagy széles sárga hüvelyű bab)
- 6 dkg vöröshagyma
- 8 dkg zsiradék (zsír, füstölt szalonna zsír ja, olaj)
- 1,5 dkg sĂł
- 1/2 dkg édes fűszerpaprika
- 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem
- 2 dl tejföl
- 1 dkg liszt
- 1-2 paradicsom (elmaradhat)

A közzététel dátuma: 2009-04-24



 102 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 709365