Magyar Ă©telek

Egyéb







Zöldborsófőzelék

A megmosott zöldborsót forrásban levő vízbe tesszük (kb. 1 liter), hozzáadjuk a cukrot, és miután felforrt, mérsékelt tűzön főzzük tovább. Amikor félpuha, megsózzuk, és majdnem puhulásig főzzük. Közben világos petrezselymes rántást készítünk, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a hideg tejet, simára keverjük, és a főzeléket berántjuk vele. Kevergetve felforraljuk, 6-8 percig főzzük. (A zsenge zöld borsót párolással puhítjuk, és lisztes szórással sűrítjük.) Jércesülthöz, vagdalt húshoz adjuk.
 
Hozzávalók:
- 1 kg kifejtett zöld borsó
- 5 dkg zsĂ­r
- 8 dkg liszt
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 1,5 dkg sĂł
- 2 dl tej (esetleg csontlé)
- cukor (ízlés szerint)

A közzététel dátuma: 2009-04-25



 103 

Összesen: 103 db




Magyar Ă©telek
Zöldséges ételek


Látogatók száma: 708178