Magyar Ă©telek

Egyéb







Alföldi rakott tarhonya

Az egyik lábosban egy evőkanál olajban aranysárgára pirítjuk a tarhonyát, megsózzuk, majd forró vízzel fölengedve, puhára pároljuk. Közben a másik lábosban, ugyancsak egy evőkanál zsiradékban, sóval és piros paprikával ízesítve, megpároljuk a fölszeletelt zöld paprikát és paradicsomot, majd ha már puha, elkeverjük 1 dl tejföllel. Tűzálló tál aljára terítjük a tarhonya, egyharmadát, erre simítjuk a tejfölös paprika felét, a megtisztított, karikákra vágott kemény tojást, majd ismét tarhonya, paprika, tojás és végül a tetejére tarhonya kerül. A maradék tejfölös lével megöntözzük, és a sütőben átsütjük. El lehet jó előre készíteni, tálalás előtt csak meg kell sütni.
 
Hozzávalók:
- 25 dkg tarhonya
- 2 evőkanál zsiradék
- 2-3 föl szeletelt zöldpaprika
- 2-3 paradicsom (télen lecsó)
- 6 keményre főzött tojás
- só, pirospaprika, tejföl

A közzététel dátuma: 2009-04-27



 2 

Összesen: 22 db




Magyar Ă©telek
Rizses, tésztás egytálételek


Látogatók száma: 701227