Magyar Ă©telek

Egyéb







Gombás rizs

Két evőkanál olajban vagy 3 dkg vajban megfuttatunk egy kiskanál reszelt vöröshagymát; ha már üveges megpároljuk rajta az apróra szeletelt gombát, utána beletesszük a rizst, 1-2 percig pirítjuk, majd kétszer annyi vízzel öntjük le, mint amennyi helyet az edényben a rizs elfoglal. Egy púpozott evőkanál vegetával, egy kevés vágott petrezselyemmel, majoránnával ízesítjük, és bele dobunk egy cső zöldpaprikát meg egy fej kettévágott paradicsomot. (A két utóbbit tálalás előtt kidobjuk belőle.) Lefedjük, felforraljuk. Levesszük a tűzről, és anélkül, hogy a fedőt levennénk róla, dupla konyharuhával letakarjuk. Két óra hosszat állni hagyjuk, ezalatt a rizs magába szívja a levet, és jól megpuhul.
 
Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 40 dkg gomba
- 1 fej hagyma
- 6 dkg vaj vagy 3 evőkanál olaj
- 1 csomĂł petrezselyem
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tej
- 1 dl tejföl
- 4 tojás
- 5 dkg sajt
- só, bors, rozmaring, majoránna, vegeta

A közzététel dátuma: 2009-04-29



 4 

Összesen: 22 db




Magyar Ă©telek
Rizses, tésztás egytálételek


Látogatók száma: 720187