Magyar Ă©telek

Egyéb







Paprikás tekercs

A lisztből, a főtt, áttört burgonyából és egy csipet Sóból tésztát állítunk össze. Lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra nyújtjuk. A sovány sertéscombot és marhafartőt hagymás zsírban puhára pároljuk. Majd kétszer megdaráljuk és visszatesszük a zsírjába. Sóval, törött borssal, citromlével, pirospaprikával ízesítjük. Adunk hozzá 1 egész tojást, 2-3 evőkanál tejfölt. Folytonos keverés közben addig pároljuk, míg sűrű és könnyen kenhető nem lesz. A megtöltött tésztát úgy sodorjuk össze, mint a rétest. Zsírozott szalvétába kötjük, és sós vízben kb. 20-25 percig főzzük. Fölszeleteljük, pirított zsemlemorzsával meghintve tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 60 dkg főtt burgonya
- 20 dkg liszt
- 25 dkg sertéscomb
- 25 dkg marhafartő
- 1 fej hagyma
- 1 tojás
- 2-3 kanál tejföl
- só, zsír, só, törött bors, citromlé, pirospaprika

A közzététel dátuma: 2009-05-05



 11 

Összesen: 22 db




Magyar Ă©telek
Rizses, tésztás egytálételek


Látogatók száma: 708343