Magyar Ă©telek

Egyéb







Rakott makarĂłni

A makarónit 2 liter sós vízben megfőzzük. (Tegyünk a vízbe 1 kanál olajat is). A makarónit ne tördeljük szét. A szalonnát apróra vágjuk, egy evőkanál olajon kisütjük, rátesszük az apróra vágott hagymát, két reszelt zellert és egy sárgarépát. Adunk hozzá 2 dl bort, és 5-6 percig pároljuk. Utána hozzátesszük a darált húst, a paradicsompürét, sót, borsot, szerecsendiót, szegfűborsot, szurokfüvet. Ismét pároljuk kb. 10 percig. Kivajazott tűzálló tálba rakunk egy sor makarónit, rákenjük a töltelékmassza felét, meghintjük reszelt sajttal, erre makarónit, majd ismét tölteléket, reszelt sajtot és végül ismét makarónit teszünk. Sütőben 20 percig sütjük.
 
Hozzávalók:
- 25 dkg makarĂłni
- 2 evőkanál olaj
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 kisebb zeller
- 1 szál sárgarépa
- 2 dl bor
- 50 dkg darált sertéshús (lehet marha is)
- 2 kis doboz paradicsompüré
- 2 szem szegfűbors
- 1 késhegynyi szurokfű.
- só, törött bors, kevés reszelt szerecsendió

A közzététel dátuma: 2009-05-08



 14 

Összesen: 22 db




Magyar Ă©telek
Rizses, tésztás egytálételek


Látogatók száma: 708311