Magyar Ă©telek

Egyéb







Sajtos burgonyagombĂłc

A kockákra vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, és burgonyanyomón áttörjük. Elkeverjük a liszttel és tojássárgákkal. Ízesítjük sóval, borssal, majoránnával vagy szurokfűvel. Ha összegyúrtuk, diónyi gombócokat formálunk belőle, és bőséges sós vízben megfőzzük. Akkor szedjük ki, ha feljöttek a víz tetejére. Tűzálló tálat kivajazunk, rárakjuk a gombócokat, elterítjük rajta a paradicsommal összekevert tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben 15-20 percig sütjük.
 
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 20 dkg liszt
- 3 tojássárgája
- só, törött bors, majoránna (vagy szurokfű)
- 10 dkg vaj
- 2 kanál paradicsompüré
- 2 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt

A közzététel dátuma: 2009-05-10



 16 

Összesen: 22 db




Magyar Ă©telek
Rizses, tésztás egytálételek


Látogatók száma: 732638