Magyar Ă©telek

Egyéb







Sajtos galuska

Levesestálban galuskatésztát keverünk a lisztből a tojásból és 2,5 dl langyos vízből. Megsózzuk, majd 15 percig pihentetjük. Közben a hagymát apróra vágjuk, és zsírban aranysárgára pirítjuk. A tésztából csíkokat szaggatunk a forrásban levő sós vízbe kifőzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsurgatjuk, majd kizsírozott edénybe tesszük. Közben soronként megszórjuk reszelt sajttal. Tetejére szórjuk a pirított hagymát és a még megmaradt sajtot. Fogyasztás előtt forró sütőben átmelegítjük. Metélőhagymával meghintve tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 4 tojás
- 5 dkg zsĂ­r
- 1 csomó metélőhagyma (snidling)
- 20 dkg reszelhető sajt
- sĂł, hagyma

A közzététel dátuma: 2009-05-11



 17 

Összesen: 22 db




Magyar Ă©telek
Rizses, tésztás egytálételek


Látogatók száma: 720197