Magyar Ă©telek

Egyéb







SĂĽlt galuska

A tejet a vajjal felforraljuk, és állandó keverés közben beleöntjük a lisztet, jól eldolgozzuk, és kihűtjük. Ekkor egyenként beledagasszuk a 4 egész tojást, keverünk bele 2 dkg reszelt sajtot, sóval, borssal, mustárral ízesítjük. A tésztából lobogó sós vízbe evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk, lefedjük, és kb. 8 percig forraljuk. Majd szűrőkanállal kiszedjük, alaposan lecsurgatjuk, és kivajazott tűzálló tálra tesszük. A tejfölbe belekeverünk egy csipet sót, 1 tojássárgáját és 3 dkg reszelt sajtot. Leöntjük vele a galuskát, a tetejét meghintjük reszelt sajttal, és a sütőben szép pirosra sütjük.
 
Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 20 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 4 tojás
- 1 tojássárgája
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 kiskanál mustár
- 2 dl tejföl
- sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2009-05-13



 19 

Összesen: 22 db




Magyar Ă©telek
Rizses, tésztás egytálételek


Látogatók száma: 708316