Magyar Ă©telek

Egyéb







Disznótoros húsos máj

Egy evőkanál zsiradékban, fedő alatt, megpirítjuk az apró kockákra vágott hagymát, meghintjük egy púpos kiskanál pirospaprikával, beledobjuk a kicsire vágott sertéshúst (ha disznótor alkalmával készítjük, a leesett apró húsdarabokat), és megsózva, egy kevés vízzel puhára pároljuk. Ha a hús megpuhul, zsírjára sütjük, meghintjük majoránnával, hozzáadjuk a kis darabokra vágott májat (mintha pirított májat készítenénk). Élénk tűzön addig pirítjuk, míg a máj át nem sült. Tálaláskor a tálra alulra egy réteg főtt, zsírban pirított burgonyát terítünk, közepére halmozzuk a húsos májat levével együtt. Erre levétől lecsurgatott, karikákra vágott, nyers vöröshagymát teszünk, amelyet előzőleg ecetessós-cukros pádéban legalább egy napig állni hagytunk. (A forró, fűszeres húsokhoz különlegesen jó ez a savanyúság, de kínálhatjuk más sült húsokhoz is körítésnek.)

Hozzávalók:
- 20 dkg sertéshús
- 30 dkg máj
- 1 kisebb vöröshagyma
- pirospaprika, só majoránna

A közzététel dátuma: 2011-01-20



 3 

Összesen: 30 db




Magyar Ă©telek
Belsőségek


Látogatók száma: 718436