Magyar Ă©telek

Egyéb







Májpástétom

A májat a hússal együtt hagymás zsíron, egy kevés vízzel, puhára pároljuk. Kétszer megdaráljuk a tejben áztatott zsemlékkel együtt. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejfölt, sóval, borssal, reszelt citromhéjjal ízesítjük. Végül hozzákeverjük a tojások kemény habját. Egy hosszúkás formát zsírral bekenünk, és az anyagot bele-öntjük. A formát vízbe állítjuk, és a tűzhelyen lefedve, 1 óra hosszat főzzük. Melegen kiborítjuk, és kihűtve tálaljuk egészben, vagy szeletekre vágjuk.

Hozzávalók:
- 35 dkg sertésmáj
- 25 dkg sertéslapocka
- 5 dkg zsĂ­r
- 1 kis fej hagyma
- 3 db tojás
- 2 db tejbe áztatott zsemle
- 1 dl tejföl
- só, bors, citromhéj

A közzététel dátuma: 2011-01-26



 10 

Összesen: 30 db




Magyar Ă©telek
Belsőségek


Látogatók száma: 718765