Magyar Ă©telek

Egyéb







Savanyú tüdő

A tüdőről levágjuk a nyelőcsövet, a tüdőt a szívvel együtt jól megmossuk. Hagymával, borssal, sóval, babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük. Kiemeljük a levéből, és metéltre vágjuk. A megmaradt hagymát, a fokhagymát, az uborkát, a citromhéjat, a zöldpetrezselymet, a babérlevelet finomra vágjuk. Pirított cukorral sötét rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott zöldség- és fűszerféléket, együtt pirítjuk, végül megpaprikázzuk, sózzuk, és felöntjük a tüdő levével. Jól felforraljuk, átszűrjük, és összekeverjük az összevágott tüdővel. Mustárral, citromlével ízesítjük, még 10-15 percig főzzük. Fogyasztáskor tejfölt és paprikás zsírt locsolunk rá.

Hozzávalók:
- 1 kg tüdő és szív
- 10 dkg zsĂ­r
- 8 dkg liszt
- 5 dkg vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ecetes uborka
- babérlevél, citrom, só, zöldpetrezselyem, pirospaprika, bors, mustár, cukor

A közzététel dátuma: 2011-02-04



 18 

Összesen: 30 db




Magyar Ă©telek
Belsőségek


Látogatók száma: 708976