Magyar Ă©telek

Egyéb







Tordai tűzdelt máj

A májat vastag szeletekre vágjuk, és sűrűn megtűzdeljük füstölt szalonnával. Tűzálló tál alját, kirakjuk karikára vágott burgonyával és a szintén karikára szeletelt zöldségekkel. Beborítjuk vékony füstölt szalonna szeletekkel, rátesszük a megtűzdelt máj szeleteket, felöntjük 3 dl borral, lefedjük és takaréklángon lassan pároljuk. Ha a májból a beleszúrt tű nyomán nem jön már víz, kivesszük a tálból, és kevés párolólében, külön edényben melegen tartjuk. A levet szitán áttörjük, teszünk bele 6 dkg vajat, megsózzuk, megborsozzuk, elkeverjük egy pohár tejföllel és jól felforrósítjuk. A májszeleteket kisujjnyi csíkokra vágjuk, előmelegített tálra rakjuk, és leöntjük a forró mártással. Zellersalátával tálaljuk.

Hozzávalók:
- 70 dkg sertésmáj
- 20 dkg füstölt szalonna
- 3 db burgonya
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 3 dl bor
- 6 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- só, törött bors

A közzététel dátuma: 2011-02-12



 26 

Összesen: 30 db




Magyar Ă©telek
Belsőségek


Látogatók száma: 732011