Magyar Ă©telek

Egyéb







Velővel töltött vagdalt krokett

A sertéshúst kétszer megdaráljuk. Hozzáadjuk a tejbe áztatott, szétmorzsolt zsemlét, a zúzott fokhagymáról leszűrt vizet, két tojást, sót, törött borsot, pirospaprikát, és jól összekeverjük. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Apróra vágott párolt vöröshagymára tesszük a velőt, a petrezselymet, két tojást, sót, borsot. Ha megsűrűsödik, megszórjuk a liszttel és elkeverjük. Ebből a masszából a vagdalthúsból kivágott téglalap alakú szeletekre teszünk egy-egy hengert, beborítjuk a vagdalt lapokkal, meghengergetjük, morzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.

Hozzávalók:
- 20 dkg velő
- 1 csomó zöldpetrezselyem
- 4 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 fej vöröshagyma
- 50 dkg sertéshús (lapocka)
- 1 késhegynyi pirospaprika
- 1 db áztatott zsemle
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2 dl olaj
- 10 dkg liszt
- só, törött bors

A közzététel dátuma: 2011-02-14



 28 

Összesen: 30 db




Magyar Ă©telek
Belsőségek


Látogatók száma: 708789