Magyar Ă©telek

Egyéb







Vese velővel

A vesét lehártyázzuk, majd lapjában kettévágjuk; az ereket és a vezetékeket kivágjuk, majd a vesét forrásban levő, gyengén sózott vízben felforraljuk. Utána leszűrjük, leöblítjük, leszárítjuk tiszta ruhával, és egyenletes szeletkékre vágjuk. A velőt néhány percre langyos vízbe tesszük. Kiemelve a hártyát lefejtjük róla, majd a velőt fadeszkán apróra vágjuk. Ha a vesevelőt nem fogyasztjuk azonnal, kemény és rágós lesz. Pirításhoz tehát csak akkor foghatunk, ha a köret már tálalásra kész. Az apróra vágott hagymát félig megpirítjuk, Hozzáadjuk a vesét, gyorsan elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, majoránnázzuk, és nagy lángon, állandó keverés közben, pillanatok alatt puhára pirítjuk. Hozzátesszük a velőt, gyorsan elkeverjük, és rövid ideig pirítjuk. Hagymás törtburgonyával tálaljuk.

Hozzávalók:
- 40 dkg vese
- 30 dkg velő
- 15 dkg zsĂ­r
- 10 dkg hagyma
- 2 dkg sĂł
- törött bors, majoránna

A közzététel dátuma: 2011-02-15



 29 

Összesen: 30 db




Magyar Ă©telek
Belsőségek


Látogatók száma: 701115