Magyar Ă©telek

Egyéb







Aradi rakott csirke

A combokat kettévágjuk, a melleket kicsontozzuk. Enyhén megsózzuk és megborsozzuk. A füstölt szalonnát apróra vágjuk, 1 dl olajban kisütjük, majd ebben a zsiradékban hirtelen kisütjük a húsdarabokat. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, és karikára vágjuk. Mély tűzálló tálat beolajozunk, elterítjük benne a burgonyát, a karikára vágott vöröshagymát, paradicsomot, zöldpaprikát, megsózzuk, enyhén megborsozzuk, és meghintjük pirospaprikával. Tetejére terítjük a megsütött csirkedarabokat, és rácsöpögtetjük egyenletesen a hússütésből megmaradt zsiradékot. Előmelegített sütőben a húsok tetejét megpirítjuk, megforgatjuk, és ha így is megpirultak, meglocsoljuk őket tejföllel, és még egy rövid ideig sütjük.
 
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkehĂşs (comb, mell)
- 70 dkg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 2 zöldpaprika
- 2 paradicsom vagy ennek megfelelő lecsó
- 2 dl tejföl
- 1 dl olaj
- 1 kiskanál pirospaprika
- 5 dkg füstölt szalonna.
- sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2009-05-21



 4 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 723215