Magyar Ă©telek

Egyéb







Bábolnai csirke

Az előkészített csirkét kívül-belül megsózzuk, enyhén borsozzuk (belülre egy kevés majoránnát is tehetünk). A vajat vagy zsiradékot felforrósítjuk, és a tűzálló tálra helyezett csirkére öntjük. Ezután forró sütőben 40 percig sütjük, kétszer megfordítjuk, és levével közben locsolgatjuk. Az összedarabolt hagymát a pecsenyelében 1 percig pároljuk, majd rátesszük a feldarabolt gombát, petrezselymet, egy kicsit pároljuk, és felöntjük vörösborral. Ha zsírjára sült, hozzáadjuk a Vegetával elkevert tejszínt és felfőzzük, sóval és kakukkfűvel ízesítjük. A csirkét feldaraboljuk, egy kevés mártással meglocsoljuk, mandulával panírozott karfiolkrokettel körítjük, grillben sütött, hámozott paradicsommal tálaljuk, konyakkal bepermetezzük.
 
Hozzávalók:
- 1 csirke (kb. 1,2 kg)
- 1 evőkanál vaj vagy margarin
- 1 vöröshagyma (kis fej)
- 25 dkg gomba (lehetőleg erdei)
- 1,5 dl vörösbor
- 1 evőkanál vágott petrezselyem
- 2,5 dl tejszĂ­n
- 1 evőkanál Vegeta
- 1 késhegynyi kakukkfű
- 1 kis pohár konyak
- só, törött bors

A közzététel dátuma: 2009-05-25



 5 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 709327